Divadlo Bratří Formanů

FESTIVAL ARENA 2018 / Tajemství skateboardingu v Barmě / Benefice, Koncert

(Loď Tajemství kotví na Smíchovské náplavce.)

Válí se ti doma starší skejt nebo brusle? Chceš přispět drobákem na boty pro děcka, nebo na opravu osvětlení skateparku?

Barma byla donedávna jednou z nejtvrdších diktatur na světě. Teď se rychle mění a dokáže překvapit. Novinkou je v Barmě i skateboarding a Češi ho pomáhají rozvíjet. Už třetím rokem lidi darují starší i nové desky, boty, brusle, i drobné, a dobrovolníci všecko v krosnách vozí do Barmy. Žádná administrativa, žádné náklady, čistá radost. Lidé v Barmě si užívají svobodu teprve pár let. O to víc je těší, že můžou dělat věci, které dřív byly nemyslitelné.

Bereme:
* dětské skate-boty od nejmenších velikostí, max. do 42.5 (=UK 8/US9)
* ložiska, kolečka a trucky obstojné kvality
* skate desky – ideálně dětské – šířka kolem 7.5 palce – čím užší, tím lepší – nenaštípnuté
* drobné doplňky – gripy, skate nářadí, fingerboardy!, klíčenky apod.

vstup: 180,-
18:30 – Začátek akce
19-20h – Koncert Jakub Šimanský
20-20:30h – Film o skejtech v Barmě (Vladimír Turner)
20:30-22h – Koncert Amigoos

Celou dobu výstava fotek a barmská kuchyně.

Jakub Šimanský
Instrumentální kytarový projekt z Přerova, aka „hanáckého Detroitu”. Jakub Šimanský razí v našich kotlinách i celosvětově ojedinělý styl „americké primitivní kytary”. Magické ponoření do kovově cinkavého vybrnkávaného zvuku, malování bezeslovných příběhů prostřednictvím spletitě výbušných kompozic. Jeho album „Face to Face Against American Primitivism in Eastern Europe Vol. 1″ bylo štamgastem v mnoha žebříčcích nejlepších desek roku 2016.

AMIGOOS
Je natřískaný streetfunk, prostě žádná depka. Je to fakt pořádná porce Funku!!! Texty tvoří česky rapované skladby, plné nadsázky a humoru. Amigoos, neboli české PAPRIKY, jak je tato kapela označována svými fanoušky, tvoří energetické trio. Leader a showman Jindra Holubec, basový terminátor Michal Holubec a otřískaný bubeník Pavel Magnusek. Proud síly a energie vás dostane do trenek…