Divadlo Bratří Formanů

FESTIVAL ARENA 2018 / ALEA / Cirkus, Divadlo, Pro děti

(Loď Tajemství kotví na Smíchovské náplavce.)

 

Světová premiéra absolventského představení 24 studentů z italské cirkusové školy FLIC z Torína, které vzniká exkluzivně přímo v prostoru Divadelní Lodi Tajemství.

Studenti mají za sebou tři roky tréninku, tvrdé práce, odříkání, disciplíny a překonávání vlastních limitů. Při práci na jejich absolventském představení z nich čiší obrovská motivace, touha i ambice… jsou na startu své životní kariéry. Dílo, kterému na svět pomáhá jedna z největších a nejzkušenějších osobností mezi lektory a režiséry světa nového cirkusu – Roberto Magro, se bude dozkušovat a dopracovávat přímo v Praze na Divadelní Lodi Tajemství. Tam se také během open air festivalu ARENA 2018 odehraje jeho světová premiéra a několik prvních představení… (Petr Forman)

Dnes FLIC vychovává mladé talenty takzvaného nového cirkusu. Řadí se k nejlepším školám na světě a každé tři roky z ní vychází dvě desítky mladých artistů. Pod vedením zkušeného režiséra zúročují na konci tříletého studia studenti své zkušenosti v absolventském představení.

Organizátoři festivalu ARENA 2018 nabídli škole FLIC prostor Divadelní lodi Tajemství a zázemí pro práci na představení ročníku, který opouští školu v tomto roce. Na Smíchovskou náplavku tak přijede začátkem června 24 mladých akrobatů, cirkusáků a herců z Itálie s nejrůznějšími dovednostmi.
Režisér představení, Roberto Magro, jeden nejvyhledávanějších lektorů, učitelů a režisérů světa nového cirkusu působil na cirkusové škole FLIC původně zaměřené především na gymnastiku a akrobacii několik let jako umělecký ředitel. Poté se ve stejné funkci přemístil do jedné z největších světových rezidenčních prostor v Barceloně – La Central del Circ. V současné době pracuje se svojí cirkusovou společností a je nadále ředitelem festivalu Brocante ve městě Frisanco, který založil více než před deseti lety. Pod jeho vedením vzniklo několik cirkusových společností a je lektorem na mnoha světových cirkusových školách a tvůrcem představení doslova po celém světě. Spolupracoval a spolupracuje s těmi nejlepšími akrobaty, komedianty, herci a osobnostmi světového divadla.

Nenechte si ujít akrobatickou a artistickou show plnou nefalšované italské energie!

 

Doporučená věková hranice: 4+

Délka představení: 60 min. bez přestávky