Divadlo Bratří Formanů

BENEFICE SESTER V SUKNI / Benefice, Divadlo, Pro děti

Zveme Vás na každoroční, velkolepou událost – Benefici Sester v sukni!
Můžete se těšit na kulturní zážitek v podobě loutkového divadla, pohoštění a dražbu uměleckých děl. Veškerý výtěžek z akce půjde jako vždy na letní tábor a jelikož je téma letošního tábora Z pohádky do pohádky, tak bude i naše benefice laděna do pohádkového stylu. Neváhejte se tudíž převléci za svou oblíbenou pohádkovou postavu. 🙂

Vstupné: 350 Kč

Program:
17:00 Otevření paluby + welcome drink
18:00 Zahájení
18:15 Pětkrát kolem světa
19:45 Dražba uměleckých děl
20:30 Mejdan

Tradiční benefice Sester v sukni bude letos doprovázena představením „Pětkrát kolem světa” souboru Tygr v tísni. Tato loutková inscenace je inspirovaná dobrodružstvími Barbory Markéty Eliášové, která se vydala na počátku 20. století na cestu kolem světa. Vypravila se celkem pětkrát, přičemž vždy zvolila jinou trasu. Příběh o světaznalé dívce je pro diváky od 6 let.

Sestry v sukni jsou neziskovou organizací, která pořádá akce, výlety a letní pobyty pro lidi s postižením. Účelem této benefice je získání prostředků na činnost spolku Sester v sukni, především pak pro uskutečnění 14denního letního tábora. Kromě loutkového představení proběhne od osmi hodin dražba uměleckých děl.

Tygr v tísni: Pětkrát kolem světa
Režie: Zuzana Burianová
Hudba: Marek Doubrava
Výprava: Tereza Havlová,
Dramaturgie: Marie Nováková,
Hrají: Alžběta Nováková, Jiří Kniha (za tuto roli obdržel Cenu Thálie)
Délka představení: 60 minut