Divadlo Bratří Formanů

JURTA BRATŘÍ FORMANŮ V PŘELOUČI / Pobřežní festival / Cirkus, Divadlo, Gastro, Improvizace, Koncert, Pro děti

Divadlo bratří Formanů se i letos zúčastní multižánrového Pobřežního festivalu! Tentokrát bez lodi Tajemství, zato s mongolskou jurtou!

Druhý ročník pohodového multižánrového festivalu na břehu Labe, v romantickém prostředí obklopeném stromořadím vzrostlých stromů. Ve čtyřech letních odpolednech a večerech  si můžete dopřát setkání s originálními hudebními interprety, poprvé i zahraničními, s novým cirkusem, se žánrem impro show, divadlem, můžete se něco nového dozvědět, něco ochutnat z lodní kuchyně, pohrát si s výtvarnými objekty, nebo se jen tak setkat a pobavit s přáteli, nebo si nové přátele najít.

KOMPLETNÍ PROGRAM POBŘEŽNÍHO FESTIVALU:
– čtvrtek 13.7. 2023

16.00 – fotbalový stadion FK Přelouč
SKLEPOVŠTÍ SRŠÁNI vs Spolek milců kopacího míče a Pobřežního festivalu
výrazně přátelské utkání v kopané navazující na zimní hokejový zápas

19.00 – Občanská záložna
DIVADLO SKLEP – Výběr z Besídek
To nejlepší z legendárních představení kultovního divadla za účasti i takových herců, kteří se již do činnosti souboru příliš nezapojují

–  pátek 14.7. 2023 

18.00 – areál bývalé Plovárny
CLPBND (Cirk La Putyka Band)
Vystoupení excelentních hudebníků, kteří jsou povětšinou schováni za výkony akrobatů v jejich domovském souboru, novocirkusovém Cirku La Putyka. Schovávají se však marně, protože hudební složka vystoupení CLP je neméně výrazná jako skoky, toče a veletoče jejich kolegů.

20.00
RETOUR D´EST  (Francie)
Retour d’Est je náhlý a rozmarný jev počasí, který se vyskytuje v jižních Alpách, odkud kapela přijíždí. Tato skupina francouzských hudebníků z východu a západu, která stojí za svým jménem, ​​vás donutí skákat, otáčet se  a klepat nohama, ať už chcete nebo ne. Následujte saxofony, bubny, akordeon  a susafon do divokého tance.

– sobota 15.7. 2023

14.00
VÝTVARNÉ ATELIÉRY PRO DĚTI I DOSPĚLÉ
V nomádské jurtě Divadla bratří Formanů budou pro návštěvníky všech věkových kategorií připraveny výtvarné ateliéry. Výtvarnice Jitka Barnetová do Přelouče přijíždí s nabídkou kašírovaných masek mnoha rozličných zvířat a pohádkových postav, magnetů a dřevěných hraček k omalování. Ateliér je přístupný kdykoli od 14:00 do večerních hodin.

14.30
TOTALVOKÁL

Recesistická pěvecká skupina či a capella složená ze šesti zpěvaček. Bez použití hudebních nástrojů a za občasné pomoci beatboxu interpretují známé písně českých i světových autorů. Vystupovaly na jednom pódiu s kapelou Nightwork, Jiřím Suchým, Mydy Rabycad, Vladimírem Mišíkem, Vojtou Dykem, Danem Bártou, Adamem Mišíkem, David Koller Bandem, Jarem Cossigou, Mateřskou.com a jinými zkušenými muzikanty. Koncertovaly v Paříži, Londýně, Basileji, Lausanne či německém Frauenau.

16.00
HOLEKTIV – Letkyně

Tři odhodlané letkyně sestrojí své letadlo a vy jistě uvěříte, že vzlétne! Letkyně jsou pouliční představení, ve kterém zažijete atmosféru prvních aeroplánů. Holektiv propojuje ve svých projektech žánry současného tance, divadla a nového cirkusu. Letkyně jsou poetickou sondou světa letectví, kde výšiny, lety a pády působí také jako analogie světa novocirkusového umělce.

Zdenička Spruzená  (T. MAZAL) – povídání nejen o Přeloučském románu
Sice není zahrnuto do povinné četby, ale 11 z 10 místních doporučuje

19.00
MICHAL PROKOP TRIO

Akustické trio Prokop, Hrubý, Marcel navazuje na volné sdružení, které hrálo od roku 1987. Namísto zesnulého Luboše Andršta přizvali právě Pavla Marcela a produkují i nadále akustickou komorní muziku napříč žánry.  Nepůjde tedy rozhodně o akustickou verzi programu Framus Five, nýbrž o zcela samostatný program, i když pochopitelně i zde zazní některé známé písně Michala Prokopa, ovšem v jiných verzích. Můžeme snad zakončit den větší klasikou?

– neděle 16.7. 2023

14.30
BUDENEBUDEKŮŇ
Budenebude kůň je kočovné divadelní seskupení složené ze studentů pražské DAMU a Háty.

16.30
MY KLUCI, CO SPOLU CHODÍME – Improvizace

Skupina improvizovaného divadla vznikla již během studií na pražské AMU. Jejich kolektivní zkušenost s fyzickým divadlem a fascinace absurdním humorem dává improvizačnímu souboru unikátní rukopis překvapivých koláží plných tělesnosti, akrobacie a odlehčeného surrealistického humoru.

19.00
DECHITAKI

Dá se festival v Přelouči zakončit jinak než říznou muzikou v podání místní mladé kapely? Dechitaki slaví 10 let svého působení na pódiích a rozhodně si zaslouží vaši pozornost.