Divadlo Bratří Formanů

Festival ARENA 2022 / Cirkus, Divadlo, Pro děti

Loď Tajemství je jako již tradičně opět součástí open air festivalu Divadla bratří Formanů ARENA, který se letos koná ve dnech 21.6. až 2.7. 2022.

Ze svého tradičního kotviště na náplavce Rašínova nábřeží na Praze 2 se přesune na náplavku Smíchovskou na Praze 5. Svůj divadelní sál tak nabídne nerudnému klaunovi Bonaventure Gaconovi s jeho „Par le Boudu”. Bonaventure Gacon je členem světoznámého Cirque Trotolla, se kterým se návštěvníci ARENY seznámili v r. 2019 při jejich představení „Campana”.

Na lodi se dále představí mladí tvůrci se svými čerstvými inscenacemi – D. Špalková a A. Klimešová: „Nothing else, Mothers”, A. Kupelyan: „The Playground of the Unconsious Self” ad. Pro děti máme připraveny víkendové pohádky „Mia nosí Pradu” z dílny divadla Anička a letadýlko, „Kuchyňská revue aneb Pokušení svatouška Hrnce” souboru CreWcollective a pohádku „Cirkus ABRAFRK” až z brněnské Husy na provázku. Pro děti máme připravený také koncert kapely HUJER, která ve svém repertoáru vychází z méně známých písniček od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

 

Festival ARENA založený Divadlem bratří Formanů je přehlídkou divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby. Jeho součástí jsou představení vzniklá v produkci bratří Formanů, stejně jako představení kumštýřů, artistů a jiných umělců, které Petr a Matěj Formanovi potkali během svých cest po světě.

Pátý ročník festivalu přivítá návštěvníky opět na zrekonstruované Smíchovské náplavce. Představení se budou odehrávat ve stanech či pod širým nebem v parku na Hořejším nábřeží, na náplavce i na divadelní lodi Tajemství. Ta bude jako každý rok kotvit přímo u náplavky a již tradičně poskytne prostor nejen pro vystoupení (letos Bonaventure Gacon se svým „Par le Boudu“), ale i pro hudební program či odpočinek s dobrým jídlem a pitím a s výhledem na krásy Prahy. Přímo na náplavce přistane vesmírná loď kosmonauta Juriho a v parku se objeví stany divadelních souborů Rasposo či Cirkusu Ronaldo. Oba do Prahy přivezou zatím u nás neviděné cirkusové novinky. Nechybí ani vystoupení na čerstvém vzduchu v podání souboru Les P’tits Bras v prostoru parku. Během festivalu můžete také navštívit umělecké dílny a další atrakce pro malé i velké. I letos je vstup do areálu festivalu zdarma!