Divadlo Bratří Formanů

Kapela Bárka & hosté // Vítání jara / Koncert

Výjimečný koncert chystá ve čtvrtek 26. května od 20 hodin kapela Bárka – harfa a violoncello tentokrát zazní na proslulé Lodi Tajemství Divadla bratří Formanů.

Dva špičkoví hudebníci, violoncellista Symfonického orchestru Českého rozhlasu Pavel Barnáš a harfenistka orchestru Národního divadla Ivana Pokorná, tam zakončí program 20. ročníku festivalu Vítání jara. Repertoár Bárky tvoří známé melodie, které v neobvyklém spojení těchto hudebních nástrojů vyznívají velmi působivě. „Nabídneme plavbu napříč různými žánry od evergreenů, filmové hudby, muzikálů až po rockové balady. S harfou a violoncellem proplouváme vodami bouřlivými i klidnými a užíváme si radost z hudby. A aby byla atmosféra dostatečně uvolněná, přizvali jsme na Loď Tajemství ještě kapelu Pánská šatna, se kterou si pak chceme zahrát jazzové standardy,“ zve Pavel Barnáš.

Loď Tajemství, která je vlajkovým projektem Divadla bratří Formanů, je pro Bárku splněným snem. Krásné prostředí plné fantazie a kreativity skvěle ladí s ideou touhy po svobodě, která stála u zrodu této kapely.  Oba muzikanti působí desítky let v renomovaných profesionálních orchestrech, kromě toho si však přáli hrát i sklady podle svého výběru, a to v malém obsazení, bez not a dirigentské taktovky. Na Lodi Tajemství zahrají mimo jiné i Smetanovu Vltavu, kterou s velkým ohlasem uvedli už v řadě míst spjatých s touto českou národní řekou. Mimo jiné při unikátním koncertu na hladině Lipenského jezera, na který publikum přijelo na lodích. Anebo letos na jaře ve vorařské vesnici Purkarec, kde svoji plavbu do Hamburku dlouhou tisíc kilometrů odstartoval veslař Radek Šťovíček, který tímto výkonem připomněl památku českých vorařů. Také letos Bárka chystá koncerty na řadě míst poblíž Vltavy a dalších vod – například v srpnu  doprovodí slavnost odhalení sochy sv. Jana Nepomuckého v Kamýku nad Vltavou.

Více na www.barkamusic.cz

 

něco z našeho repertoáru zde a