Divadlo Bratří Formanů

O. Havelka: Zločin v Posázavském Pacifiku / Divadlo

(Loď Tajemství je přesunuta pod Palackého most.)

Úchvatný příběh o tom, kterak vyzývavě mladá slečna Luiza, dcera továrníkova, skrze četná nebezpečenství až na vltavském parníku svého bujarého a rozjásaného štěstí dojde.
Budeme trnouti a o sličnou hrdinku se obávati na pikovické dráze železniční, v opuštěném srubu osady Ontário, v obávaných peřejích řeky Sázavy i v neprostupných lesích plných divé zvěře. Poblíž je však neohrožený jinoch, ošlehaný větry oceánů, s vždy dobře nabroušeným tomahawkem v ruce…

Osvědčená autorská dvojice režisér Ondřej Havelka a scénárista Martin Vačkář, která spolu vytvořila řadu úspěšných inscenací (mj. Má férová Josefína, Muži v ofsajdu, Saturnin) se ve své nové hudební retrokomedii zabývá módním fenoménem třicátých let – světem trampingu. Jde o střet svobodymilovných trampů s pražskou smetánkou. Zatímco zlatá mládež se potácí ve stinných údolích továrnického života, smetánku slíznou milovníci posázavských roklí. Nebo naopak…?

Autoři: Martin Vačkář & Ondřej Havelka
Režie: Ondřej Havelka
Hudební dramaturgie: Ondřej Havelka

Hrají: Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Rozálie Havelková, Petr Halíček, Vojtěch Havelka, Petr Bucháček, Martin Zbrožek, Miroslav Babuský, Jakub Šafr a další.