Divadlo Bratří Formanů

Fanfán Tulipán / Koncert

FANFÁN TULIPÁN
Hravost, originalita, groove a neobvyklé nástroje. To je poznávací znamení skupiny Fanfán Tulipán, která se vrací na palubu Lodi Tajemství! ⚓ Vstupné dobrovolné! ⚓

▶︎▷ VIDEO:

▶︎▷ O KAPELE
Fanfán Tulipán je nadžánrová formace s melodikou Hammond, klavírem, příčnou flétnou, estonskou citerou, hrací skříňkou a energickou rytmikou. Hlavním impulzem Fanfánovy tvorby je hra s obrazotvorností. Těšte se na hudební dobrodružství a cestu do rozmanitých světů. Čeká vás originální symbióza jazzu, funku, d’n’b i šansonu s estonským kořením i rytmy morseovky – Fanfánova žánrová „promiskuita“ nezná hranic…:) Kapela v minulosti zvítězila v soutěži JazzFruit v rámci festivalu Mladí ladí jazz a v českém kole mezinárodní soutěže Jazz Prix. Na kontě mají debutové album Polyorama a EP Vulpea Lunatică, které poskytli na svém Bandcampu volně ke stažení. Aktuálně připravují další studiové album.
▼△▼△▼△▼△▼
Uskupení založila v roce 2009 skladatelka Eliška Vidomus, která je autorkou repertoáru – její skladby obvykle stojí na výrazných basových groovech a zpěvných melodiích. V kapele hraje na melodiku Hammond, estonskou citeru a zpívá. Dalšími členy jsou: Štěpán Zbytovský (Noční Optika), pianista Petr Svoboda, basista Pavel Husa (Bizarre Band) a bubeník Šimon Hajdovský (North Innergy). Fanfán Tulipán vystoupil na festivalech Bohemia Jazz Fest, Jazz an der Donau, Jazz Goes To Town, Bratislavské jazzové dni, na bulharském Bansko Jazz Festu a na rumunském festivalu Sound Czech.
▼△▼△▼△▼△▼

▶︎▷ Vstupné dobrovolné.

▼△▼△▼△▼△▼