Divadlo Bratří Formanů

baset+ / DRTIKOL / Koncert

Po dlouhé době spolu vystoupí spřízněné kapely baset + a DRTIKOL na jedné pražské lodi.

baset +
Jan Baset Střítežský je znám jako přední český kameraman. Na podzim 2017 jako hudebník přišel se svým debutovým albem pod pseudonymem baset+.
Debutové album se nahrávalo v „Tajným studiu”, na průmyslové periferii Ústí nad Labem pod dohledem producenta Martina Přikryla (The Prostitutes) a zvukaře Jana Brambůrka (ex-Houpací koně), s kapelou poskládanou z výrazných osobností naší nezávislé scény, jako jsou klávesista Albert Romanutti (Katarzia, Bert & Friends), bubeník David Landštof (Wabi a Ďáblovo stádo, Slza), basista a violoncellista Martek Drahoňovský (emozpěv), Jan Vegy Táborský (Wild Tides, The Prostitues) a kytarista A.m. Almela (Kafka band, Ille). Výsledkem je devět autorských skladeb v původně folkově písničkářském duchu, které díky netradiční muzikantské sestavě získaly nový zvuk a jako celek překvapují.
Album vyšlo na podzim roku 2017 na domácím labelu Tranzistor, na dvanáctipalcovém LP a digitálně v distribuci firmy Supraphon.

Odkazy:
https://www.facebook.com/basetplus/

Klip:
baset+ 108 slov https://youtu.be/Emh3WcizzR8
Za videoklipem k písni 108 slov stojí Basetův přítel, režisér a dokumentarista Jan Foukal, který je také znám jako písničkář Johannes Benz. O kameru se postaral Simon Todorov a o střih Lucie Navrátilová.

 

DRTIKOL
Je kapela z Valašského Meziříčí jejichž začátek se datuje takto: první zkouška 27.12.2010 v Jarcové a první koncert 3.6.2011 v klubu Lira ve Valašském Meziříčí.
Jejich formace se skládá z frontmana Milana Kuchynky, který je znám jako přední český producent. Libor Nejedlý (kytara), Václav Drda (kytara), Hynek Bartošek (baskytara), Petr Chaňo (bicí).

Odkazy:
https://www.facebook.com/drtikolkapela/

Klip:
Drtikol – Finistere https://www.facebook.com/drtikolkapela/videos/902532846499334/