Divadlo Bratří Formanů

Usnula jsem, ale nespím / Divadlo, Pro děti

Usnula jsem, ale nespím.

Rodinná podívaná za hranice života.

Co se stane, když usneš na hrobě? Podle staré mexické legendy se ocitneš v říši mrtvých. A co hůř, navěky budeš sloužit obyvateli onoho hrobu! Právě takhle nešťastně se otevírá magický svět i naší malé Veronice a nastává její neočekávané dobrodružství. Podaří se jí prolomit bájnou kletbu a vrátit se zpět mezi živé? Nebo bude muset věčně sloužit zemřelým v podsvětí?

Hra o živých a mrtvých, jejichž světy odděluje tajemná hranice smrti. Nebo mám snad říci strašidelná hranice? Děsivá !?! Jak učíme vnímat smrt naše děti? Jako přirozenou součást života a nebo jen nevědomě vyjadřovanými obavami a strachem z jeho konce?

Na mexický pohádkový námět a inspirováni knihou “Usnula jsem”, tvůrců Dufková, Jorge, Holeček v produkci Pavla Berčíka a Evolution Films, chceme vrhnout trochu teplejšího světla na téma ponuré středoevropské smrti prostřednictvím loutkově-pohybového představení. Bývalý ročník Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU ve spolupráci s Markem Doubravou a Lodí Tajemství bratří Formanů se po deseti letech pouští do nové rodinné inscenace.

Vstupné 250 / 200 Kč,-